Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Νέα

Η Toyo Tires επιστρέφει στο Ντακάρ.

5 Ιανουαρίου 2024

Από το 2021, η Toyo Tires υποστηρίζει την Toyota Auto Body Team στο Ράλι Ντακάρ και συνεχίζουν για τέταρτη χρονιά στην έκδοση του 2024. Το Toyota Land Cruiser 300 GRs της ομάδας θα είναι εξοπλισμένο με Toyo TIres Open Country MT/R σε μέγεθος LT285/70R17 116/113P.
Η ομάδα Toyota Auto Body θα διαγωνιστεί για την 11η συνεχόμενη νίκη της στην κατηγορία παραγωγής του ράλι. Ωστόσο, με δύο μονοθέσια στον αγώνα, και οι δύο οδηγοί θα επιδιώξουν να ανέβουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Πέρυσι ο Ronald Basso ήταν πρώτος αφού ο Akira Miura υπέστη ένα μεγάλο ατύχημα από νωρίς. Ο Miura θα προσπαθήσει να προσθέσει στον αριθμό των νικών του που περιλαμβάνουν το 2021 και το 2022 στον φετινό αγώνα. Μετά τον ατυχή θάνατο του Laurent Lichtleuchter σε ένα ράλι τον Απρίλιο, ο Miura θα αγωνιστεί με τον Γάλλο συνοδηγό Mayeul Barbet, ο οποίος είναι πολύ έμπειρος πλοηγός, έχοντας αγωνιστεί σε πέντε εκδόσεις του Dakar.

Ξεκινώντας στις 5 Ιανουαρίου με έναν πρόλογο 27 χιλιομέτρων, ο αγώνας του 2024 θα τρέξει πάνω από 5.000 χιλιόμετρα ειδικής διαδρομής και σχεδόν 8.000 χιλιόμετρα συνολικά μέχρι να ολοκληρωθεί το ράλι στο Γιανμπού στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας στις 19 Ιανουαρίου. Πριν από τότε, οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να ασχοληθούν με 12 εξαντλητικές ειδικές διαδρομές, συμπεριλαμβανομένης μίας ειδικής 48 ωρών, η οποία θα προσθέσει ένα απρόβλεπτο στοιχείο με τους αγωνιζόμενους να πρέπει να σταματήσουν στο πλησιέστερο από οκτώ διαφορετικά bivoac όταν το ρολόι φτάσει στις 4 μ.μ. Η δική τους ομάδα δεν θα μπορέσει να τους βοηθήσει και δεν θα μάθουν τη σχετική τους θέση μέχρι να ολοκληρώσουν το δεύτερο μέρος της διαδρομής την επόμενη μέρα. Η ειδική 48 ωρών θα πραγματοποιηθεί στο 1/4 της χώρας και με ξεχωριστές διαδρομές για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, δεν θα μπορούν να κερδίσουν κανένα πλεονέκτημα από τα αυτοκίνητα στο μπροστινό μέρος του αγώνα που προηγούνται από τις εκκινήσεις των μοτοσυκλετών.

Πάνω από το 60% του αγώνα του Ντακάρ 2024 είναι νέο για να εξασφαλίσει ότι όλοι οι οδηγοί θα αντιμετωπίσουν μία νέα πρόκληση. Οι οδηγοί, Akira Miuara και ο Ronald Basso είναι έτοιμοι για την πρόκληση με τα Land Cruisers εξοπλισμένα με Toyo Tires.

 

Τελευταία Νέα