Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Νέα

Συνέχιση συνεργασίας της Toyo Tire με την Toyota Auto Body

10 Οκτωβρίου 2023

Υποστηρίζοντας την προσπάθεια της Toyota Auto Body Rally για την 11η συνεχόμενη νίκη, παρέχοντας "OPEN COUNTRY" στα οχήματα που συμμετέχουν στο Ράλι Ντακάρ 2024

Η Toyo Tire ανανέωσε την υποστήριξή της προς την ομάδα Land Cruiser Toyota Auto Body (TLC), καθώς επιδιώκει να κατακτήσει την 11η συνεχή νίκη της στο Ράλι Ντακάρ τον Ιανουάριο του 2024. Η εταιρία θα προμηθεύσει τα ελαστικά Open Country M/TR για το Toyota Land Cruiser 300 GR Sport της ομάδας.

Τα ελαστικά Open Country M/TR αποτελούν την αγωνιστική έκδοση της σειράς ελαστικών εκτός δρόμου M/T για 4x4 οχήματα και φορτηγά, προσφέροντας κινητικότητα σε ακραίες συνθήκες.

Το Ράλι Ντακάρ, που διεξάγεται από το 1979, είναι ένας από τους σκληρότερους αγώνες ράλι αντοχής εκτός δρόμου στον κόσμο. Οι συμμετέχοντες περνούν δύο εβδομάδες οδηγώντας με ταχύτητα, διανύοντας μια αθέατη εκτός δρόμου διαδρομή σε ένα σκληρό περιβάλλον της ερήμου. Οι διαγωνιζόμενοι βιώνουν ποικίλες καιρικές συνθήκες και επιφάνειες, από ψυχρές ορεινές περιοχές έως καυτές ερήμους.

Ο αγώνας αποτελείται από 13 ειδικά στάδια (αγωνιστικά τμήματα) μήκους περίπου 5.000 χιλιομέτρων, τα οποία θέτουν στους αγωνιζόμενους την πρόκληση να βρουν σημεία πορείας και να αναμετρηθούν με το δύσκολο έδαφος.

Στόχος της Toyota Auto Body είναι να κατασκευάσει ένα ακόμα πιο δυνατό αυτοκίνητο δοκιμάζοντας τα οχήματα σε αυτές τις ακραίες συνθήκες . Το Land Cruiser αγωνιστικών προδιαγραφών, για την ανάπτυξη και παραγωγή του οποίου είναι υπεύθυνη η εταιρεία, θα συμμετάσχει και πάλι στο Ράλι Ντακάρ. Η TLC με 10 συνεχόμενες νίκες στην κατηγορία των οχημάτων παραγωγής έχει γράψει ιστορία.

Η Toyo Τire παρέχει υποστήριξη με ελαστικά στην TLC από το 2021 και ρυθμίζει το Open Country M/TR για τη συμμετοχή στο Ράλι Ντακάρ, αξιοποιώντας την τεχνολογία και την εμπειρία εκτός δρόμου ράλι που έχουν καλλιεργήσει από κοινού. Τα ελαστικά που προμηθεύονται αυτή τη φορά προσφέρουν ακόμα καλύτερες επιδόσεις εκτός δρόμου σε ανώμαλες επιφάνειες, βελτιωμένη αντοχή και αντοχή στη φθορά. Τα ελαστικά αναπτύχθηκαν επίσης για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων μέσω νέων βιώσιμων υλικών και της αύξησης της αναλογίας ανάμειξης.

OPEN COUNTRY M/TR (Προδιαγραφές για το Ράλι Ντακάρ 2024)

Αυτό το προϊόν αναβαθμίζει τις προδιαγραφές των ελαστικών Open Country M/TR 2003 που αναπτύχθηκαν ώστε να είναι συμβατά με το Land Cruiser 300 GR Sport, το όχημα με το οποίο η TLC θα συμμετάσχει στο Ράλι Ντακάρ 2024. Έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την ανθεκτικότητα και να μειώσουν το βάρος, προκειμένου να επιτευχθεί η απόδοση σε τραχείες επιφάνειες όπως βραχώδεις περιοχές και ερήμους. Με βελτιωμένη δομή και ρηχότερες αυλακώσεις, τα ελαστικά διαθέτουν μεγαλύτερη αντοχή σε διάτρηση μέσω της αύξησης της ακαμψίας. Επιπλέον, η επιτάχυνση βελτιώνεται μέσω της μείωσης του βάρους.

Σύμφωνα με την πολιτική της Toyo Τire για την "υλοποίηση της βιώσιμης κινητικότητας", το 50% του συνολικού βάρους των ελαστικών είναι κατασκευασμένο από βιώσιμα υλικά. Εκτός από τη χρήση καουτσούκ βουταδιενίου και καουτσούκ στυρενίου-βουταδιενίου που προέρχονται από βιομάζα και ανακυκλωμένου σύρματος στεφάνης, όπως συμβαίνει με τα συμβατικά προϊόντα, οι νέες προδιαγραφές για το Ράλι Ντακάρ 2024 περιλαμβάνουν διοξείδιο του πυριτίου από τέφρα ρυζιού, ανακυκλωμένη αιθάλη, έλαιο φυτικής προέλευσης και ίνες πολυεστέρα βιολογικής προέλευσης.

 

Τελευταία Νέα