Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Νέα

24ωρος Αγώνας Nürburgring

15 Ιουνίου 2022

Ο 24ωρος Αγώνας Nürburgring ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου, 28 Μαΐου.

Η προετοιμασία για τον 24ωρο αγώνα είχε ξεκινήσει στις 26 Μαΐου, με ένα μεγάλο πρόγραμμα υποστήριξης διαφορετικών αγωνιστικών σειρών, συμπεριλαμβανομένων αρκετών αγώνων με κλασικά αυτοκίνητα. Οι προπονήσεις και οι κατατακτήριες δοκιμές για τον 24ωρο αγώνα πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Εξαιτίας των μέτρων ασφαλείας λόγω Covid-19, για δύο χρόνια ο αγώνας έπρεπε να διεξαχθεί χωρίς θεατές. Φέτος, όμως, υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον και επισκεψιμότητα. Η τελική καταμέτρηση των θεατών που παρευρίσκονταν στον αγώνα ανήλθε στους 230.000. Αν και πρόκειται για μια αύξηση σε σχέση με το κοινό του 2019, στην πραγματικότητα ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλά σημεία θέασης γύρω από το Nordschliefe δεν ελέγχονται με την προσκόμιση εισιτηρίου.

Ο 24ωρος αγώνας διεξάγεται όχι μόνο στην πίστα Nordschleife μήκους 20 χιλιομέτρων, αλλά και στην πίστα Γκραν Πρι, επεκτείνοντας τον γύρο στα 26 χιλιόμετρα.

Η ομάδα μας διαγωνίστηκε στην κατηγορία SP10 ενάντια σε αυτοκίνητα των Aston Martin, BMW και Porsche. Τα αυτοκίνητα της κατηγορίας SP10 κατασκευάζονται σύμφωνα με τους κανονισμούς GT4. Πρόκειται για αυτοκίνητα κοντά στην παραγωγή με 430 ίππους.

Μία ώρα μετά την εκκίνηση, το αυτοκίνητό μας, με αριθμό #84, βρισκόταν στην τρίτη θέση της κατηγορίας SP10. Στις 8 μ.μ. το αυτοκίνητο σταμάτησε στο διάδρομο των πιτ λόγω τεχνικής βλάβης. Το αυτοκίνητο απαιτούσε σημαντικές εργασίες για τον έλεγχο και την αποκατάσταση της βλάβης και δεν έφυγε από το pit box μέχρι τις 3 π.μ. περίπου. Το δεύτερο αυτοκίνητο, με αριθμό 83, πάλεψε και ανέλαβε την πρωτιά, έχοντας άψογη απόδοση καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Στο τέλος του αγώνα το αυτοκίνητο με αριθμό 83 τερμάτισε στην 5η θέση στην κατηγορία SP10 και στην 43η θέση συνολικά. Παρά τις αρκετές ώρες ακινησίας, οι οδηγοί του #84 κατάφεραν να αποσπάσουν περισσότερες από 30 θέσεις, τερματίζοντας στην 6η θέση της κατηγορίας και στην P93 της γενικής κατάταξης.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι ενθουσιασμένοι για τους επερχόμενους αγώνες και η ομάδα θα συνεχίσει να εξελίσσει τα αυτοκίνητα.

Τελευταία Νέα