Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Νέα

Σύνθεση ελαστικού βουταδιενίου από διοξείδιο του άνθρακα

25 Μαΐου 2023

Hyogo, Ιαπωνία - 9 Μαΐου 2023 - Η Toyo Tire Corporation (Έδρα: Itami City, Hyogo Prefecture, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος: Takashi Shimizu; εφεξής, "Toyo Tire") ανακοίνωσε σήμερα την ανάπτυξη καταλυτών που μετατρέπουν το διοξείδιο του άνθρακα σε βουταδιένιο με υψηλή απόδοση σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Toyama (Τοποθεσία: Toyama City, Πρόεδρος: Shigeru Saito), συνθέτοντας με επιτυχία το καουτσούκ βουταδιενίου, μια βασική πρώτη ύλη για τα ελαστικά.

Οι αναλογίες σύνθεσης των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για τα ελαστικά αυτοκινήτων ποικίλλουν ανά κατηγορία και τα συνθετικά καουτσούκ που προέρχονται από πετρέλαιο συμπεριλαμβανομένων μονάδων βουταδιενίου (καουτσούκ στυρενίου-βουταδιενίου (SBR) και καουτσούκ βουταδιενίου (BR)) αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% της πρώτης ύλης συνολικά. Σε αυτήν την περίπτωση, η βιομηχανία ελαστικών έχει ενεργοποιήσει την έρευνα σύνθεσης ελαστικού βουταδιενίου που προέρχεται από φυσικά εναλλακτικά υλικά (πόρους) εκτός από το πετρέλαιο για πρακτική εφαρμογή.

Το Πανεπιστήμιο της Toyama εργάζεται ενεργά και καινοτόμα για την υλοποίηση της κοινωνίας με μειωμένες εκπομπές άνθρακα μέσω της ανάπτυξης καταλυτών υψηλής απόδοσης για την ανακύκλωση διοξειδίου του άνθρακα (CO2)
Το 2016, η Toyo Tire άρχισε να συνεργάζεται με τον καθηγητή Noritatsu Tsubaki, Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Toyama, για την αντικατάσταση των υλικών που προέρχονται από το πετρέλαιο με CO2 ως πόρους άνθρακα για την παραγωγή καουτσούκ βουταδιενίου, ενός κύριου συστατικού υλικού των ελαστικών.

(Η κυκλική οικονομία καθιερώθηκε από τεχνολογία που χρησιμοποιεί CO2 ως πόρους άνθρακα για την παραγωγή πρώτης ύλης για ελαστικά)

Η επιτυχία στην επίδειξη του τρόπου σύνθεσης βουταδιενίου από το CO2, μια από τις βασικές αιτίες της κλιματικής αλλαγής που επηρεάζει σημαντικά το παγκόσμιο περιβάλλον, θα πρέπει να συμβάλει σημαντικά στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού φορτίου (ποσότητα εκπομπών CO2) στη διαδικασία παραγωγής, σε σύγκριση με τη συμβατική μέθοδο χρήσης υλικών που προέρχονται από πετρέλαιο.
Επιπλέον, η χρήση CO2 ως πρώτης ύλης για την παραγωγή καουτσούκ βουταδιενίου οδηγεί σε πλεονέκτημα όσον αφορά την αξιολόγηση του κύκλου ζωής των ελαστικών αυτοκινήτων (LCA) στο μέλλον.

Το Κέντρο Βιώσιμης Τεχνολογίας, στο Πανεπιστήμιο της Τογιάμα εργάζεται σε θεμελιώδεις ακαδημαϊκές έρευνες για την ανάπτυξη τεχνολογιών μετατροπής υλικών επόμενης γενιάς και εφαρμοσμένες έρευνες για την κοινωνική τους εφαρμογή για την υλοποίηση μιας βιώσιμης κοινωνίας.
Αυτή η νέα τεχνολογία λειτουργεί ως μέρος αυτών των ενεργειών και θα μπορούσαμε να συνθέσουμε βουταδιένιο από CO2 στο υψηλότερο επίπεδο απόδοσης στον κόσμο χωρίς να χρησιμοποιήσουμε ακριβά πολύτιμα μέταλλα.
Στο εξής, θα προχωρήσουμε στην ανάπτυξη ενός συστήματος καταλύτη για μαζική παραγωγή για το χρονοδιάγραμμα-στόχο της πρακτικής χρήσης του μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 2020 και έρευνα για την αντικατάσταση καουτσούκ και πληρωτικών με βιώσιμα υλικά για να συμβάλουμε ουσιαστικά στη βιωσιμότητα.

Η Toyo Tire διερευνά συνεχώς τρόπους για να καθιερώσει μια κυκλική διαδικασία των προϊόντων της στην κοινωνία χρησιμοποιώντας φυσικά και άλλα βιώσιμα υλικά όσο το δυνατόν για το καουτσούκ, την κύρια πρώτη ύλη για τα ελαστικά αυτοκινήτων και άλλα υλικά εξαρτημάτων. Ταυτόχρονα, παρέχουμε πρωτότυπα ελαστικά που χρησιμοποιούν κατά προτίμηση βιώσιμα υλικά για οχήματα που συμμετέχουν στο Ράλι Ντακάρ και σε άλλους αγώνες εκτός δρόμου. Θα κάνουμε το ίδιο για αγώνες αντοχής, συμπεριλαμβανομένου του Nürburgring 24 Hours. Τροφοδοτώντας τη γνώση που αποκτήθηκε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες οδήγησης πίσω στην τεχνολογία μαζικής παραγωγής, θα επιταχύνουμε την ανάπτυξη υψηλών επιδόσεων και μοναδικών προϊόντων που διατίθενται μόνο από τη μάρκα Toyo Tires.

Η Toyo Tire ανακοίνωσε τον στόχο της για αύξηση της αναλογίας βιώσιμων υλικών στο 40% έως το 2030. Με την προώθηση της εφαρμογής αυτής της νέας τεχνολογίας, στοχεύουμε στη μείωση της παραγωγής αερίων θερμοκηπίου στις προσπάθειές μας να συμβάλουμε στην υλοποίηση μιας κοινωνίας με βιώσιμη κινητικότητα.

Τελευταία Νέα