Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Νέα

Υπογράφηκε συμφωνία για την έρευνα βιώσιμων πρώτων υλών

3 Νοεμβρίου 2023

Η κοινή έρευνα για τις βιώσιμες πρώτες ύλες ξεκινά με το Πανεπιστήμιο του Novi Sad, Δημοκρατία της Σερβίας

Η Toyo Tire Holdings of Europe GmbH, η θυγατρική πωλήσεων της Toyo Tire Corporation στην Ευρώπη, έχει συνάψει συμφωνία για συνεργασία βιομηχανίας-πανεπιστημίου για έρευνα και ανάπτυξη βιώσιμων πρώτων υλών* με το Πανεπιστήμιο του Νόβι Σαντ. Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Νόβι Σαντ την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2023.

Ο εταιρικός υπεύθυνος της Toyo Tire Kenta Kuribayashi και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Novi Sad Dr.Dejan Madic στην τελετή υπογραφής Ο Kenta Kuribayashi της Toyo Tire και η κοσμήτορας Biljana Pajin από το Πανεπιστήμιο του Novi Sad υπογράφουν τη συμφωνία

Βρίσκεται στα βόρεια της Δημοκρατίας της Σερβίας, το Νόβι Σαντ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας μετά την πρωτεύουσα Βελιγράδι. Από την ίδρυσή του, το Πανεπιστήμιο του Νόβι Σαντ επεκτάθηκε ως το κεντρικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας για να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια στην κεντρική Ευρώπη, με 14 σχολές, σχεδόν 50.000 φοιτητές και πάνω από 5.000 μέλη ΔΕΠ.


Έχοντας μια παραγωγική βάση στη χώρα, η Toyo Tire σκοπεύει να προωθήσει την τεχνολογική ανάπτυξη μέσω αυτής της συνεργασίας βιομηχανίας-πανεπιστημίου από την επιθυμία της να συμβάλει στις εκπαιδευτικές πολιτικές στη Σερβία.


Η Τεχνολογική Σχολή, με την οποία συνεργάζεται η κοινή ερευνητική ομάδα, είναι διεθνώς αναγνωρισμένη στον τομέα της τεχνολογίας καουτσούκ, μεταξύ άλλων. Η Toyo Tire στοχεύει να αυξήσει την αναλογία βιώσιμων πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα της σε 40% έως το 2030 και 100% έως το 2050. Είναι απολύτως λογικό να ξεκινήσει η έρευνα και η ανάπτυξη βιώσιμων πρώτων υλών εδώ σε αυτό το πανεπιστήμιο, μια από τις ιδρυτικές σχολές του οποίου είναι η Γεωπονική Σχολή, αξιοποιώντας τον πλούτο των γνώσεών της και όσα έχει να προσφέρει αυτή η περιοχή.

Η Toyo Tire θα επιταχύνει την ανάπτυξη βιώσιμων πρώτων υλών σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς αξιοποιεί τυχόν ερευνητικά αποτελέσματα από τέτοιες συνεργασίες βιομηχανίας-πανεπιστημίου.

■    Σχετικά με την κοινή έρευνα

«Πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση της χρήσης βιώσιμων πρώτων υλών»

(1)    Ανάπτυξη ανανεώσιμων πρώτων υλών με χρήση φυτών που προέρχονται από τη Σερβία

(2)    Ανάπτυξη ανακυκλωμένων πρώτων υλών που προέρχονται από απόβλητα ελαστικά * Ανανεώσιμες πρώτες ύλες (πυρίτιο από φλοιό ρυζιού κ.λπ.) και ανακυκλωμένες πρώτες ύλες (ανακυκλωμένο αιθάλη κ.λπ.)

(Αναφορά)

■    Σχετικά με την Τελετή Υπογραφής Ημερομηνία/Τόπος: Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2023, 10:00, πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου του Νόβι Σαντ

Βασικοί συμμετέχοντες: Πανεπιστήμιο του Νόβι Σαντ; Dejan Madić, Πρύτανης, και Biljana Pajin, Κοσμήτορας, Τεχνολογική Σχολή

Toyo Tire; Kenta Kuribayashi, Διευθύνων Σύμβουλος, Toyo Tire Holdings of Europe GmbH

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο του Νόβι Σαντ

Επίσημο όνομα Πανεπιστήμιο του Νόβι Σαντ
Αρχηγείο Νόβι Σαντ, Αυτόνομη επαρχία της Βοϊβοντίνα, Δημοκρατία της Σερβίας
Ίδρυση Ιούνιος 1960
Σχολές 14
Φοιτητές Περίπου 48.600
Μέλη ΔΕΠ Περίπου 5.200

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά με την Toyo Tire Serbia d.o.o.

Τοποθεσία Indjija, αυτόνομη επαρχία της Βοϊβοντίνα, Δημοκρατία της Σερβίας
Στοιχεία επιχείρησης Κατασκευή και πώληση ελαστικών radial για επιβατικά οχήματα, SUV και ελαφρά φορτηγά
Αναλογία Επενδύσεων Toyo Tire Holdings Europe GmbH: 100%
Ημερομηνία ίδρυσης Οκτώβριος 2019
Κεφάλαιο 20,0 δισεκατομμύρια γιεν Ιαπωνίας (160 εκατομμύρια ευρώ)
Αντιπροσωπευτικός Yoji Imura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία Νέα