Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Νέα

Ελαστικό 90% βιώσιμου υλικού

12 Ιανουαρίου 2024

Η Toyo Tires παρουσιάζει ένα πρωτότυπο ελαστικό που χρησιμοποιεί 90% βιώσιμα υλικά στο Tokyo Auto Salon 2024.

Σήμερα, στο σαλόνι Tokyo Auto, η Toyo Tires  παρουσιάζει το Sustainable Concept Tire της. Το ελαστικό, που χρησιμοποιεί 90% βιώσιμα υλικά1 είναι ένα βήμα προς τα εμπρός προς μια πιο βιώσιμη μελλοντική κινητικότητα. Μέχρι τώρα, το υψηλότερο ποσοστό χρήσης βιώσιμων υλικών σε ένα από τα ελαστικά μας ήταν 50%. Αυτό το επίτευγμα έγινε στα ελαστικά Open Country που χρησιμοποιήθηκαν στο Dakar Rallye 2024. Αυτή η τελευταία εξέλιξη, που αποκαλύφθηκε σήμερα, ξεπερνά δραματικά αυτό το μερίδιο.

Τα αειφόρα υλικά μπορούν να χωριστούν ευρέως σε "ανανεώσιμα υλικά" που μπορούν να ανακυκλωθούν, όπως φυσικά προερχόμενα υλικά, και σε "ανακυκλωμένα υλικά" που επαναχρησιμοποιούνται από υλικά που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί με κάποιο τρόπο. Αυτό το πρωτότυπο ελαστικό χρησιμοποιεί ανανεώσιμα υλικά όπως καουτσούκ βουταδιενίου που προέρχεται από βιομάζα, καουτσούκ στυρενίου-βουταδιενίου που προέρχεται από βιομάζα, πυρίτιο τέφρας φλοιού ρυζιού, λάδι φυτικής προέλευσης και ίνες πολυεστέρα βιολογικής προέλευσης (περίπου το 60% του συνόλου) και ανακυκλωμένα υλικά . Χρησιμοποιούμε καουτσούκ βουταδιενίου που προέρχεται από CO2, το οποίο αναπτύχθηκε επιτυχώς από κοινού με το Πανεπιστήμιο Toyama στην Ιαπωνία, καθώς και ανακτημένο μαύρο άνθρακα, ανακυκλωμένο σύρμα από σφαιρίδια και ανακυκλωμένο ατσάλινο κορδόνι (περίπου το 30% του συνόλου).

Ο στόχος είναι να επιτευχθεί ποσοστό χρήσης 40% το 2030 και 100% το 2050. Αυτό το πρωτότυπο ελαστικό είναι ένα προϊόν ανάπτυξης που χρησιμεύει ως σκαλοπάτι για αυτόν τον στόχο. Αυτό το ελαστικό ελαχιστοποιεί τον συντελεστή αντίστασης κύλισης, ο οποίος συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του ελαστικού και στη βελτίωση του εύρους πλεύσης του Evs. Το ελαστικό επιτυγχάνει τον υψηλότερο βαθμό αντίστασης κύλισης στο ιαπωνικό σύστημα ετικετών ελαστικών. Στο μέλλον, η Toyo Tires θα προωθήσει περαιτέρω τεχνολογικές καινοτομίες προς πρακτική εφαρμογή, ανάπτυξη και εμπορία προϊόντων που θα συμβάλουν στην υλοποίηση μιας κοινωνίας βιώσιμης κινητικότητας.

*1 Μεταξύ των πρώτων υλών που είναι απαραίτητες για την εμπορευματοποίηση των ελαστικών, υλικά που αναγνωρίζεται ότι συμβάλλουν στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων
 

Τελευταία Νέα