Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Νέα

Η Toyo Tires συμμετέχει στο Africa Eco Race

4 Ιανουαρίου 2024

Η Toyo Tires συνεργάζεται με τον συνεργάτη διανομής στην Ουγγαρία, την AKH για να υποστηρίξει τον László Bunkoczi που συμμετέχει στη 15η έκδοση του Africa Eco Race. Ο Bunkoczi θα παραταχθεί στην κατηγορία Rally Raid στο Μονακό στις 30 Δεκεμβρίου. Αφού περάσει στο Μαρόκο την επόμενη μέρα, ο αγώνας Africa Eco θα τρέξει πάνω από 6.000 χιλιόμετρα μέσω του Μαρόκου, της Μαυριτανίας και της Σενεγάλης προτού καταλήξει στην ολοκλήρωσή του στην ιστορική πόλη του Ντακάρ στις 14 Ιανουαρίου.
Ο László Bunkoczi θα αγωνιστεί με ένα τροποποιημένο Isuzu D-Max εξοπλισμένο με το πρόσφατα εξελιγμένο Toyo Tires Open Country ATIII σε μέγεθος 265/60 R18. Ο Bunkoczi είναι ένας πολύ έμπειρος οδηγός αγώνων στην έρημο, ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά ως συνοδηγός το 2004. Έκτοτε έχει διανύσει πάνω από 200.000 χιλιόμετρα αγώνων. Συμμετέχει στον φετινό αγώνα Africa Eco με τον 15χρονο γιο του ως συνοδηγό για να τον καθοδηγήσει στους αμμόλοφους του αφρικανικού εδάφους. Σχολιάζοντας την επιλογή των ελαστικών πριν από την έναρξη του αγώνα, ο Bunkoczi είπε ". Είμαστε σίγουροι ότι αυτά τα ελαστικά θα αντέξουν τις δύσκολες συνθήκες και θα μας οδηγήσουν στον τερματισμό στο Ντακάρ."

Το Africa Eco Race δεν μοιάζει με άλλα Rally Raid. Οι διοργανωτές προωθούν την περιβαλλοντική συνείδηση και ενσωματώνουν την υπεύθυνη αντιμετώπιση της φύσης στη δομή του ράλι. Ορισμένα από τα οχήματα των διοργανωτών τροφοδοτούνται από ηλιακή ενέργεια και οι συμμετέχοντες στον αγώνα ενθαρρύνονται να μην αφήσουν πίσω τους «ίχνος καταστροφής». Επιπλέον, συνεργάζονται με τοπικές εταιρείες αντί για ευρωπαίους χορηγούς. Από το 2014 και τα επόμενα χρόνια, οι διοργανωτές του Africa Eco Race συμμετείχαν στο Million Tree Project στο Nouakchott. Στο πλαίσιο αυτού του έργου, ένα εκατομμύριο δέντρα θα φυτευτούν σε 2.000 εκτάρια γης γύρω από την πόλη Nouakchott.

Από το 2015, οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες του Africa Eco Race υποστηρίζουν το ανθρωπιστικό Ίδρυμα Meoni του οδηγού αγώνων μοτοσυκλετών Fabrizio Meoni, ο οποίος πέθανε σε ατύχημα το 2005. Το 2018, ο Africa Eco Race άρχισε να υποστηρίζει την Παγκόσμια Ένωση Φίλων Παιδιών ( AMADE) ετησίως. Το AMADE είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1963 από την Πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό για να υποστηρίξει την ανάπτυξη, την εκπαίδευση και την υγεία των παιδιών σε όλο τον κόσμο. Έχει συμβουλευτικό καθεστώς με τη UNICEF και την UNESCO, μεταξύ άλλων. Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την AMADE, τα φορτηγά που συμμετέχουν στο AER μεταφέρουν κυρίως ηλιακούς λαμπτήρες που κατασκευάζονται στη Μπουρκίνα Φάσο, οι οποίοι προορίζονται να αντικαταστήσουν τους λαμπτήρες πετρελαίου που ήταν προηγουμένως διαδεδομένοι στην υποσαχάρια Αφρική. Οι ηλιακοί λαμπτήρες μπορούν να αγοραστούν πριν από το ράλι από ομάδες, μεμονωμένους συμμετέχοντες, συνεργάτες ράλι, μέλη της οργάνωσης ράλι και οποιονδήποτε άλλο ενδιαφέρεται για 20 ευρώ και θα παραδοθούν δωρεάν σε σχολεία κοντά στη διαδρομή AER στη Μαυριτανία και τη Σενεγάλη.


Στην έκδοση του 2020, η Marcelina Zawadzka έλαβε μέρος ως οδηγός στην κατηγορία φορτηγών και, σε συνεργασία με την Caritas Poland, παρέδωσε γάλα σε σκόνη για άρρωστα και υποσιτισμένα παιδιά της Σενεγάλης.[19] Την ίδια χρονιά οι συμμετέχοντες στον αγώνα πρόσφεραν πάνω από δέκα χιλιάδες ευρώ στην AMADE.

 

Τελευταία Νέα